Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Σήμερα Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 10 μ.μ θα τελεστεί Η Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Υακίνθου

Πηγη : www.anogi.grΤην Τετάρτη 2 Ιουλίου  στις 10 μ.μ θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Υακίνθου η Βραδινή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην μνήμη του Αγίου σε υψόμετρο 1200 μέτρων στον Ψηλορείτη.
Η Λειτουργία όπως κάθε χρόνο αποτελεί και τον προάγγελο των εκδηλώσεων των Υακινθείων που φέτος θα λάβουν χώρα στο διήμερο 25 και 26 Ιουλίου.
Όσοι θελήσουν να παρευρεθούν καλό θα είναι να εφοδιαστούν με  ζεστά ρούχα για παν ενδεχόμενο!
Λίγα λόγια για τον Άγιο και την εκκλησία στο βουνό
98 μ.Χ.: Ο εικοσάχρονος Υάκινθος δέχεται πρόθυμα να μαρτυρήσει για την κοινή πίστη, για την αγάπη του στο Θεό!…
Την ιστορία του νεομάρτυρα που αγαπώντας “έξω έβαλεν τον φόβον”, θέλησε να γνωστοποιήσει ο τραγουδοποιός από τ’ Ανώγεια Κρήτης, γνωστός σαν Λουδοβίκος των Ανωγείων.
Το 1998  συμπληρώθηκαν  1900 χρόνια από το μαρτύριο του Υάκινθου, ο τραγουδοποιός πρότεινε να τιμηθεί ο ‘Αγιος της Αγάπης’ και μαζί του να υμνηθεί η ποίηση της αγάπης.
Ετσι, ο Λουδοβίκος μαζί με ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνις προχώρησαν στη σύσταση νομικού προσόπου με την επωνυμία “Σωματείο Φίλων Υακίνθεων Εκδηλώσεων” προς για τη διαχείριση και εκτέλεση των “ΥακινΘείων”.
Υακίνθεια ονομάζονται σι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που Θα γίνονται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου στο ίδιο τόπο, στους Φούρνους και στα Ανώγεια Κρήτης.
Την Πρόταση για ανέγερση ναού αποδέχτηκε ο μητροπολίτης Ρεθύμνου Ανθιμος, τοποθετώντας ο ίδιος τον θεμέλιο λίθο του. ο ναΐσκος φέρει το σχήμα του κρητικού “μιτάτου”, είναι κυκλικός, πέτρινος (υψόμετρο 1200μ.), στηριζόμενος στους κανόνες της υστερομινωικής αρχιτεκτονικής, φέρει θόλο μετά τα δύο μέτρα κι άνοιγμα κορυφής με διάμετρο 30 εκ.. Τον σχεδιασμό και την επίβλεψη του όλου πονήματος ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Σταύρος Βιδάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου