Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

«ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ»- ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

«Στην απέλπιδα προσπάθειά του να μας απαντήσει ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Καλλέργης (ΣΥΡΙΖΑ) μας επιβεβαιώνει ανοιχτά. Ομολογεί δημόσια ότι ψήφισε μαζί με την ΝΔ και υλοποιεί τον «μνημονιακό» προϋπολογισμό (που προεκλογικά θα έσκιζε), για… να λειτουργεί ο Δήμος!!!

Δηλαδή όταν  «έσκιζαν »  προεκλογικά τα «μνημόνια»  ο κ.Καλλεργης και οι άλλοι Δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ ,που κάνουν τώρα το ίδιο,  είχαν  πρόγραμμα να κλείσουν τους  Δήμους ; Γιατί τις ίδιες δικαιολογίες  επικαλούνται και αυτοί τώρα , ψηφίζοντας αντίστοιχους προϋπολογισμούς .

Με τις ίδιες δικαιολογίες αύριο ,θα εφαρμόσετε  τα «μνημόνια» για… να λειτουργεί η χώρα, να εξευμενίσουμε τις αγορές, την ΕΕ και δε συμμαζεύεται.

Επισημαίνουμε στον κ Καλλέργη ότι για τη στάση του, εκείνη που χάρηκε και δημόσια τον καλωσόρισε στο κλαμπ των «μνημονιακών» ήταν η ΝΔ.

Εμείς δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε .

Αλλά αυτή η επιβεβαίωση , είναι και μια ακόμη ευκαιρία για το λαό μας να καταλάβει,  ότι ο διαχωρισμός «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» , εφόσον συμπίπτουν στη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας των κερδών, της ανταποδοτικότητας των κοινωνικών υπηρεσιών, της ΕΕ, είναι κάλπικος και παραπλανητικός για το λαό. Οι διαφορές τους αφορούν τον τρόπο και τα τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου, που θα υπηρετήσουν κι όχι τον σκοπό. Και με τον ένα και με τον άλλο τρόπο εξυπηρέτησης των οικονομικών μεγαθηρίων, ο λαός θα ζεί με αποφάγια.

Γι’ αυτό πρέπει όσο είναι καιρός να ανασυνταχθεί, να στοχοποιήσει καθαρά τον πραγματικό ταξικό αντίπαλο, να μην διαλέγει με ποιόν διαχειριστή θα τον «κρεμάσουν», αλλά με ισχυρό ΚΚΕ και ανασυνταγμένο κίνημα, να βάλει πλώρη για να αποφύγει την «κρεμάλα». Να επιβάλλει το δικό του δίκιο.

Όσο για τις υποσχέσεις του κ Καλλέργη πως δεν πρόκειται να βάλει αυξήσεις στα τέλη, ξέρει ήδη πως στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας, που και η παράταξή του στηρίζει, είναι «αέρας κοπανιστός». Κι επειδή το ξέρει βάζει από δίπλα -στην απάντηση του-  τη φράση «Με τις υπάρχουσες συνθήκες». Ανοίγει από τώρα το παράθυρο της νέας «κολοτούμπας». Το ΠΑΣΟΚ ξανάρχεται με νέα λεοντή.»



Αντώνης Ρούλιος

Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ
Εκλεγμένος με την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ   www.anogi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου