Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

O Πολιτιστικός Σύλλογος τιμάει την Παρασκευή τον Μιλτιάδη Καράτζη

Με τρεις μαντινάδες υποδέχεται ο Αριστείδης Χαιρέτης ή Γιαλάυτης την ενέργεια του Πολιτιστικού συλλόγου να τιμήσει τον μεγάλο Ανωγειανό επιχειρηματία Μιλτιάδη Καράτζη, στην Χοροεσπερίδα που θα γίνει την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στο Κέντρο Κουρήτες.

Άντρας   που  είχενε   μυαλό

και  με  πυγμή  μεγάλη

εβγήκενε  σε  μια  κορφή

που  δεν  εβγήκαν  άλλοι.

—————————–

Η  την κορφή που  ανέβηκες

ανέβηκες  με κόπους

κι΄ έχεις την πόρτα  σου  ανοιχτή

για  όλους  τους  ανθρώπους

——————————

Τ΄ Ανώγεια  υπερήφανα

είναι  για  τ΄ όνομά  σου

η  ανθρωπιά  σου  νέφαλο

κι΄ αγάπη  τα  νερά  σου.
                                                               Ποιος είναι ο Μιλτιάδης Καράτζης

 

Γεννήθηκε το 1936 στο Μελιδοχώρι Μονοφατσίου Κρήτης και κατοικεί  στο Ηράκλειο, οδός Δρακοντοπούλου 15. Είναι  παντρεμένος με την Νανά Καράτζη και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Το 1954 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ηρακλείου και στην συνέχεια πήγε στο πανεπιστήμιο στην Βιέννη Αυστρίας για να σπουδάσει την Ιατρική επιστήμη. Παράλληλα με τις σπουδές  εργαζόταν  ως πωλητής και στην συνέχεια ως Γενικός Διευθυντής της Αυστριακής εταιρίας ΚΚS, με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία ειδών συσκευασίας για τις αλλαντοβιομηχανίες.

Το έτος 1969 δημιουργεί  στην Αυστρία δική του εταιρία με την επωνυμία M. KARATZIS & Co. με αντικείμενο την κατασκευή υλικών συσκευασίας για την αλλαντοποιεία.

Το 1973 πουλάει  την εταιρία του στην Αυστρία και επιστρέφει  στην Ελλάδα ιδρύοντας στην γενέτειρά του εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών δικτύων συσκευασίας κρεάτων – αλλαντικών και φυτωρίων.

Είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης στο Χ.Α.Α. εταιρείας ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. στην οποία ανήκουν τρεις βιομηχανικές μονάδες στο Ηράκλειο Κρήτης και μια στην Λάρισα, που παράγουν εξειδικευμένα υλικά συσκευασίας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Η Καράτζη Α.Ε. έχει θυγατρικές στην Γερμανία, με την επωνυμία ΜΕSHPACK GmbH, στις ΗΠΑ με την επωνυμία KARATZIS USA LLC, στην Ισπανία με την επωνυμία CROPPY SOLUTIONS και στην Ελλάδα με την επωνυμία ΣΤΕΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε.

Η εταιρεία έχει επίσης στην ιδιοκτησία της μια ξενοδοχειακή μονάδα Α’ κατηγορίας 1200 κλινών με την επωνυμία “ΝΑΝΑ BEACH” που ευρίσκεται στην θέση Δράπανος Χερσονήσου.

Η ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. σήμερα απασχολεί 800 άτομα. Εξάγει τα προϊόντα της κατά 95% σε ολόκληρο τον κόσμο και ελέγχει το 20 – 30 % της παγκόσμιας αγοράς.

Διετέλεσε  μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΒΑ την περίοδο 1989 – 1993 και μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ηρακλείου. Επίσης μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Κλωστοϋφαντουργικών Βιομηχανιών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών Συσκευασίας, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και άλλων τοπικών και κλαδικών επαγγελματικών φορέων.
Από τον Μάρτιο του 2005 είναι επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κορέας για την Κρήτη.

Ομιλεί  την Αγγλική, Γερμανική, Ιταλική και  Γαλλική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου