Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Χωρίς παρακρατήσεις έως 23/12 η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης και μια εβδομάδα μετά η εξισωτική σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Έως τις 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης (Ενιαία Ενίσχυση), σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ. κ. Κώστας Κόλλιας από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκο. Επιπλέον ο κ. Αποστολάκος έκανε γνωστό στον Βουλευτή ότι δεν θα υπάρξει καμία παρακράτηση για οφειλές προς τον ΟΓΑ. Επιπλέον όσον αφορά την εξισωτική αποζημίωση ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε γνωστό ότι θα πληρωθεί μία εβδομάδα αργότερα από την Ενιαία Ενίσχυση.

Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Ανέλαβα την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκο, προκειμένου να ενημερωθώ για την διαδικασία καταβολής της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες μας. Είναι γνωστό ότι η πρώτη δόση πληρώθηκε με μία μικρή καθυστέρηση, εξαιτίας του θέματος που είχε προκύψει με το ενδεχόμενο παρακράτησης των επιδοτήσεων έναντι εισφορών προς τον ΟΓΑ.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι, όπως με πληροφόρησε ο Πρόεδρος, η δεύτερη δόση θα καταβληθεί κανονικά πριν το τέλος του έτους, όπως προβλέπει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μάλιστα πριν τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 22-23 Δεκεμβρίου, οι αγρότες μας θα λάβουν τη δεύτερη δόση από τα χρήματά τους χωρίς καμία παρακράτηση για οφειλές προς τον ΟΓΑ. Για ακόμη μία φορά, θέλω να προτείνω στους αγρότες μας να κάνουν χρήση τις ευεργετικής ρύθμισης των εκατό δόσεων και να διακανονίσουν τις τυχόν οφειλές τους προκειμένου να διασφαλίσουν τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα αλλά και την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού τους ταμείου.

Επίσης, όπως με ενημέρωσε ο κ. Αποστολάκος, μία εβδομάδα αργότερα αναμένεται να πιστωθούν και τα ποσά στους δικαιούχους της εξισωτικής. Επιπλέον, έθεσα εκ νέου στον Πρόεδρο το ζήτημα των τηλεπισκοπήσεων, οι οποίες έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα επιλεξιμότητας στους αγρότες μας και του ζήτησα οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ να κινητοποιηθούν ώστε οι διορθώσεις να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Ο κ. Αποστολάκος με διαβεβαίωσε ότι το σύστημα του Οργανισμού δέχεται ήδη συμπληρωματικές δηλώσεις ώστε οι όποιες διορθώσεις χρειάζονται, να γίνουν άμεσα και να καταβληθούν στις προσεχείς πληρωμές τα σωστά ποσά στους δικαιούχους».
Πηγή; agrotypos.gr